Vad SVT inte berättar om knivattacken mot 10-åriga flickan i Göteborg

En flicka i 10-årsåldern blev vid lunchtid på torsdagen knivskuren av en man i 35-årsåldern i Brunnsparken i Göteborg. Flickan vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Även en kvinna, som enligt polisen är anhörig till flickan, blev lindrigt skadad vid attacken. Enligt polisen är flickan hemmahörande i Nederländerna, och var på besök hos släktingar i Sverige. Mannen greps på plats, och har nu begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Om detta rapporterar SVT Nyheter.

Men för att få mer information om händelsen och den misstänkte gärningsmannen får man gå till så kallade alternativa medier.

Där framgår även bland annat att misstänkte gärningsmannen:

• är en 36-årig man från Iran
• enligt vittnesuppgifter skrek ”Allahu akbar” innan han attackerade flickan (uttrycket betyder ”Gud är större” eller ”Gud är den störste” på arabiska och används ofta inom islam vid t.ex. böneutrop, men är även vanligt förekommande som stridsrop vid terrorattacker).

Varför SVT undanhåller denna information kan vi bara spekulera i. 

Konsekvensneutral journalistik ska publicera nyheter/uppgifter som är sanna och relevanta utan hänsyn till vem som gynnas eller drabbas av nyheten eller uppgiften.

Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten