SVT rapporterar om misstänkt terrorattack i kyrka i Spanien ➔ men undanhåller att det är en misstänkt islamistisk terrorattack och att gärningsmannen är marockansk medborgare

Minst en person har dödats och ytterligare fyra personer skadats efter att en man under onsdagskvällen vid 20-tiden tog sig in i kyrkan San Isidro i Algeciras vid Spaniens sydkust. Mannen gick till attack med en machete och knivhögg kyrkoherden och skadade flera andra personer. Den misstänkte gärningsmannen har gripits och händelsen utreds som en terrorattack.

Om detta rapporterar SVT Nyheter och SVT Rapport.

SVT hänvisar till spanska El País. Men SVT undanhåller för svensk allmänhet att det rör sig om en misstänkt islamistisk terrorattack och att misstänkte gärningsmannen är en 25-årig marockansk medborgare, vilket El País rapporterar om.

Varför SVT undanhåller denna information kan vi bara spekulera i. 

Konsekvensneutral journalistik ska publicera nyheter/uppgifter som är sanna och relevanta utan hänsyn till vem som gynnas eller drabbas av nyheten eller uppgiften.

Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten