Ytterligare en ”public service”-hyllad rappare misstänkt för inblandning i förnedringskidnappningen av Einár

I slutet av november intervjuade Sveriges Radio P3 rapparen Haval Khalil, känd under artistnamnet ”Haval”. Haval har släppt flera låtar med miljoner spelningar på Spotify och YouTube. På Instagram har artisten över 50 000 följare.

I P3:s intervju ställs inga kritiska frågor om Havals kriminella bakgrund, trots att han av polisen kopplas ihop med det gängkriminella Dalennätverket. Haval förekommer i belastningsregistret för bl.a. vapenbrott och flera narkotikabrott. Istället hyllas rapparen av Sveriges Radio med ord som ”Du har ju fett mycket självinsikt”.

Haval sitter nu häktad misstänkt för inblandning i förnedringskidnappningen av rapartisten Einár. Det är alltså samma brottsliga gärning, människorov av Einár, som gängkriminelle rapparen Yasin misstänks för stämpling till. Detta enligt Samhällsnytt

Kritiken mot ”public service” har varit hård i sociala medier.

Moderate riksdagsledamoten Hanif Bali skrev bl.a. så här om SVT:s och Sveriges Radios hyllande av Yasin:

”Något säger mig att Carola inte hade fått stå i rampljuset så länge om det visade sig att hon kidnappat en minderårig kollega, rånat, misshandlat, urinerat på henne - filmat det och publicerat det på sociala medier.”

---

Relaterat: 

SVT diskade Thorsten Flinck från Mello ➔ åtalad för olaga hot och ringa skadegörelse ➔ hur kommer SVT agera när det gäller Yasin ➔ häktad för stämpling till människorov?

Grovt kriminell ges utrymme i SVT-intervjudokumentär

Ännu en gängkriminell rappare som hyllas av ”public service”


 Q



Kommentarer

Populära inlägg

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten