SVT diskade Thorsten Flinck från Mello ➔ åtalad för olaga hot och ringa skadegörelse ➔ hur kommer SVT agera när det gäller Yasin ➔ häktad för stämpling till människorov?

Artisten och skådespelaren Thorsten Flinck diskades av SVT från Melodifestivalen 2020. 

Detta enligt SVT för att Flinck stod åtalad för olaga hot och ringa skadegörelse efter ett trafikbråk. Flinck dömdes i maj 2020 till dagsböter.

Rapparen Yasin har nyligen medverkat i en kritiserad SVT-dokumentär samtidigt som han pekas ut av polisen som ledande medlem i Rinkebygänget Shottaz som, i sin rivalitet med den så kallade Dödspatrullen, ligger bakom flera mord och mordförsök i Stockholm de senaste åren. Yasin har även varit misstänkt för att ha mördat en tidigare vän natten mot nyårsafton 2019 men släpptes från häktet i mars 2020. Han är tidigare dömd till fängelse i drygt två år för grovt vapenbrott.

Yasin har nu återigen häktats, på sannolika skäl misstänkt för stämpling till människorov av en annan känd svensk artist, rapparen Einár.

Vi undrar hur SVT kommer agera nu? Kommer SVT t.ex. att plocka bort dokumentären med Yasin från SVT Play? Kommer Yasin vara välkommen i tv-sofforna framöver?

---

Relaterat:

Grovt kriminell ges utrymme i SVT-intervjudokumentär

Ännu en gängkriminell rappare som hyllas av ”public service”




Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten