Efter de senaste antijudiska utfallen: Vänsterdebattören och influencern ”Kakan” Hermansson tillbaka i SVT

För SVT och ”public service” tycks det mesta vara tillåtet om man är vänster.  

Bulletin var först med att uppmärksamma att kontroversiella vänsterprofilen ”Kakan” Hermansson är tillbaka i SVT. På fredag gästar nämligen Hermansson kulturprogrammet ”Sverige!”.  

Till Bulletin säger SVT att man ”har bjudit in keramikern Kakan Hermansson som är aktuell med en keramikutställning på Spinneriet i Lindome”.  

Hermansson är ökänd för flera kontroversiella uttalanden, vissa så långt som tio år tillbaka, bland annat om Polisen (”Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv" och ””Kämpa Stockholm i dag och för alltid. Ta hand om varandra och glöm ej; ACAB (All cops are bastards”.) Dom skyddar nassarna inte oss.” på Twitter 2014).  

Det ryktades även om att Hermansson varit drivande i att porta KD-ledaren Ebba Busch från Elle-galan för två år sedan, något som Elles chefredaktör dock senare dementerade.  

I höstas uppmärksammade Bulletin att ”Kakan” Hermansson delat ett inlägg på sitt Instagramkonto med uppmaningen ”Zionists, fuck off”, att hon spridit konspirationsteorier om media och att hon kallat författaren, satirikern och komikern Aron Flam för ”smuts” efter att han försvarat Israels krigföring.  

Men, vi är inte förvånade.  

Att SVT och ”public service” har ett ”rymligt samvete” när det gäller kontroversiella vänsterprofiler i sina program är sedan gammalt. 

---

Relaterat:

SVT:s sanslöst dubbla måttstockar ➔ Ingvar Kamprad och Sven Lindqvist

Ett SVT utan sans och balans?  

Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten