Sveriges Radios vd Cilla Benkö avfärdar vänstervridningen

Enligt Förtroendebarometern anser 38 procent av de tillfrågade att Sveriges Radio är ”klart till vänster” eller ”något till vänster” i sin nyhetsbevakning, medan 39 procent anser att SVT på motsvarande sätt är vänster i sin nyhetsbevakning. 

Endast två (!) procent anser att Sveriges Radio respektive SVT ligger till höger i sin nyhetsbevakning.


När Sveriges Radios vd Cilla Benkö intervjuas i ”Studio Ett” framhåller hon att det är viktigt hur man pratar om ”public service” och Sveriges Radio i den offentliga debatten. Enligt Benkö visar ”all forskning” att i länder med ett starkt ”public service” som har ett brett stöd, sida vid sida med starka kommersiella medier, så är det bra för demokratin därför att medborgare är mer upplysta, mer kunniga och kan fatta mer genomtänkta beslut. Enligt Benkö är det ”olyckligt” att man inte håller sig till fakta när man diskuterar Sveriges Radio, utan vill av ideologiska skäl få svenska folket att tro att Sveriges Radio är mer vänster än vad Sveriges Radio de facto är, nämligen ett ganska starkt/väldigt starkt alternativ som står ”opartiskt till mitten”. 

När Cilla Benkö får frågan om undersökningen föranleder några åtgärder från Sveriges Radios sida svarar Benkö genom att avfärda undersökningen baserat på att den enbart omfattar 1200 personer över 16 år som intervjuats i en webbenkät.

---

Relaterat:

Fyra av tio väljare tycker att SVT och Sveriges Radio är vänstervridna



Kommentarer

Populära inlägg

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten