Fyra av tio väljare tycker att SVT och Sveriges Radio är vänstervridna

Enligt årets Förtroendebarometer som presenteras idag anser nästan fyra av tio av de tillfrågade att SVT och Sveriges Radio är vänstervinklade. Enbart två (!) procent av de tillfrågade anser att SVT och Sveriges Radio är högervinklade.

Steget Efter

15 procent anser att Sveriges Radio är ”klart till vänster” medan 17 procent placerar SVT ”klart till vänster”. Av de tillfrågade placerar 23 procent Sveriges Radio ”något till vänster”, medan 22 procent placerar SVT ”något till vänster”.

89 procent av de tillfrågade som sympatiserar med Miljöpartiet har ”mycket/ganska stort” förtroende för SVT och 93 procent har ”mycket/ganska stort” förtroende för Sveriges Radio, vilket är en ökning med +4 procent respektive +7 procent. 

Motsvarande siffror för de tillfrågade som sympatiserar med Sverigedemokraterna är 29 och 34 procent som har ”mycket/ganska stort” förtroende för SVT respektive Sveriges Radio. Detta är en minskning i förtroende med -1 respektive -4 procent.

Därmed syns en tilltagande partisplittring hos väljare med högst respektive lägst förtroende för SVT och Sveriges Radio.









Kommentarer

Populära inlägg

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten