Vänstermedias dominans och ”public services” grepp om väljarkåren

Visst, man ska inte fästa för stor vikt vid enskilda mätningar, som det brukar heta. Men senaste Novusundersökningen är ändå talande för det politiska tillståndet i det land som förr i tiden brukade kallas ”lagom”. 

Vi har nu bevakat ”public service” i snart ett decennium. Det som framträder i ljuset av Socialdemokraternas och Magdalena Anderssons opinionsmässiga segertåg hittills under Tidöpartiernas mandatperiod är ändå något av det ultimata beviset på vänstermedias dominans och ”public services” grepp om väljarkåren.

Trots Socialdemokraternas tunga ansvar för det allvarliga tillståndet i Sverige, till exempel när det brottsvågen, får S bäst betyg gällande lag och ordning i Novus nya undersökning – och S anses ha bäst politik i sju av de viktigaste frågorna, Miljöpartiet i två av dem (klimat och miljö) och SD i en, nämligen invandring/integration. 

Trots S stora ansvar för energikrisen och förtida nedläggning av kärnkraft anses S ha bättre energipolitik än Moderaterna.  

Vänstermedias dominans och ”public services” grepp om den (alltför) stora gruppen låginformerade väljare kan inte ses som något annat än ett allvarligt hot mot Sverige.

Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten