Två tidigare ”public service”-medarbetare ondgör sig över regeringsalternativet med SD

Tidigare chefen för Sveriges Radio:s nyhets- och samhällsmagasin ”Studio Ett”, Annika Ström Melin, skrev för ett par veckor sedan följande på Twitter:

”Himmel vilket ömkligt, rasistiskt och allmänt överjävligt gäng som bildade SD. Obegripligt att någon kan vilja ge ett parti med sådana rötter inflytande i Sverige ( ja, jag tittar på er: M, KD och L)”.

För den som läser vidare i tråden skriver den fd SR-chefen också:

”Från och med nu kommer jag att skapa otrevlig stämning i alla samtal med grannar, vänner, familj och vänner: Aldrig att jag underlättar vägen till makten för SD! Aldrig”.

I en avslutande tweet kallar Ström Melin sverigedemokratiska män för ”sillmjölkar”.

Advokatsamfundets fd generalsekreterare Anne Ramberg och utbildningsminister Anna Ekström (S) tillhör dem som skriver uppskattande och instämmande i tråden.

I fredags, 37 dagar före valet, skrev SVT:s tidigare inrikespolitiska kommentator Margit Silberstein en ledartext i Borås Tidning med rubriken: ”Jag får ont i magen av Kristerssons attityd till SD:s vitbok”. Silberstein kritiserar bland annat moderatledaren Ulf Kristersson för att han vill samarbeta med Sverigedemokraterna och ”knuffa ut Socialdemokraterna från Rosenbad” med stöd av ett parti vars ”grundare hade kopplingar till fascistiska och nazistiska miljöer”. 

För detta har Ström Melin och Silberstein både hyllats och kritiserats. För egen del kan vi konstatera att de båda debattörerna och tidigare ”public service”-medarbetarna med sina inlägg tydligt tar ställning mot det enda regeringsalternativet i svensk politik, M, KD, L och SD. 

Den som tror att Ström Melin och Silberstein var ”opartiska och sakliga” under sin tid inom ”public service”, men nu bara ”tar ut svängarna” – och att detta är oproblematiskt och helt i sin ordning – är nog inte anhängare av Kristerssons regeringsalternativ.

Kommentarer

Populära inlägg

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten