Åtalas för mord på gravid sambo ➔ SVT och Sveriges Radio undanhåller att åklagaren yrkar utvisning

I slutet av oktober förra året larmades polisen till en lägenhet i Vänersborg. I lägenheten hittades en kvinna i 30-årsåldern svårt skadad och hennes liv gick inte att rädda. Tidigt riktades misstankarna mot kvinnans sambo som suttit häktad sedan dess.

Nu åtalas mannen för mord på sin sambo, men också två fall av grovt barnfridsbrott, då mannens två barn i förskoleåldern befann sig i lägenheten när kvinnan dödades.

Enligt åtalet ska mannen ha utsatt kvinnan, som var höggravid, för kraftigt våld med flera knivhugg mot kroppen så att hon dog. Enligt åklagaren är graviditeten en försvårande omständighet och brottet bör bedömas som grovt eftersom mannen ”visat särskild hänsynslöshet”.

I polisens förundersökning har det framkommit att kvinnan ville separera från den nu mordmisstänkte mannen, som ska ha varit rädd för att kvinnan skulle anmäla honom till myndigheterna för hur han tog hand om barnen.

Mannen har hela tiden nekat till mord och har under förundersökningen lämnat en redogörelse för var som skedde i lägenheten i slutet av oktober. När mannen häktades hade han bandage runt händerna.

– Han kommer berätta under rättegången hur detta gått till. Men för de som var på häktningsförhandlingen var det uppenbart att han hade försvarat sig, säger advokaten Per-Åke Kvarnström.

Åklagaren har i stämningsansökan yrkat att mannen ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända. Om detta rapporterar SVT och yrkandet om utvisning framgår av SVT Nyheters artikel.

Men när SVT:s Lokala Nyheter Väst, som når ut till tv-tittarna i hela Västra Götalandsregionen, rapporterar om fallet undanhåller SVT utvisningsyrkandet.
 


Även i Sveriges Radios rapportering (P4 Väst) undanhålls yrkandet om utvisning

Så, SVT och Sveriges Radio väljer alltså i sina tv- och radiosändningar att inte ta med uppgifter av betydelse i stämningsansökan, i detta fall yrkandet om utvisning. 

Vi undrar återigen på vilket sätt är det i allmänhetens tjänst att undanhålla uppgifter som hjälper oss att förstå händelseförlopp i vår samtid och nära omvärld?

---
 
Liknande fall vi rapporterat om:

SVT och Sveriges Radio undanhåller att våldtäktsdömde mannen är afghansk medborgare men att åklagaren inte yrkade utvisning












SVT undanhåller att en av de tre gärningsmännen är syrisk medborgare och en ”statslös”

SVT och Sveriges Radio undanhåller att den livstidsmorddömde mannen är irakisk medborgare

Hej SVT Nyheter, varför undanhåller ni att männen även döms till utvisning? 

Sveriges Radio undanhåller att två morddömda bröder även döms till utvisning

SVT undanhåller att våldtäktsmannen är syrisk medborgare men att åklagaren ändå inte yrkat utvisning

SVT undanhåller att tingsrätten avslår yrkandet om utvisning ➔ våldtäktsmannens enda koppling till Sverige är uppehållstillstånd och arbete

Hej SVT, varför undanhåller ni att mannen även döms till utvisning?

Hej SVT, varför undanhåller ni att männen även döms till utvisning?

Hej SVT, varför undanhåller ni att mannen även döms till utvisning? 

Hej SVT, varför undanhåller ni att mannen även döms till utvisning?

Hej SVT, varför undanhåller ni att mannen även döms till utvisning?

Hej SVT, varför undanhåller ni att mannen även döms till utvisning?

Hej SVT, varför utelämnar ni att mannen även döms till utvisning?

SR utelämnar att den huvudåtalade våldtäktsmannen döms till utvisning 

Kommentarer

Populära inlägg

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten