Att SVT lät Karkiainen-skandalen passera är mycket talande för statstelevisionens ”dubbla måttstockar”

Vilket parti utom S hade kommit undan med en heilande minister med en sambo som spelat in en cover på en låt av ett nazistiskt rockband?

Det var i början av december som Nyheter Idag publicerade en bild på Sveriges nyutnämnda civilminister Ida Karkiainen (S) där hon sågs heila framför kameran. Bilden är nästan 20 år gammal och Karkiainen var bara tonåring när hon fotograferades. 

Men när Ida Karkiainen fick uppdraget som civilminister fick hon frågan från Aftonbladet om hon hade några ”lik i garderoben”: 

– Inte vad jag vet. Jag är väldigt väldigt snövit på det området. Jag är helt säker, jag har inga lik i garderoben, svarade Karkiainen.

Men historien slutar inte där.

Det framkommer också att S-ministerns sambo spelat in och producerat en cover av nazistbandet Pluton Svea som hyllar Adolf Hitler. Men inte nog med det, han har även lagt till en egenförfattad textrad om att gasa judar. 

– Min sambos eventuella handlingar får stå för honom, lät Karkiainen senare hälsa via sin pressekreterare. 

Ofattbart nog dör skandalen så småningom ut. 

Men att Socialdemokraterna – som ägnat åratal åt att peka ut politiska motståndare som högerextrema och ett hot mot demokratin – kommer undan med detta är en skandal i sig. 

Det blottlägger ett tilltagande förfall i det offentliga samtalet.

Att SVT inte gjorde en större sak av ministerskandalen är talande för statstelevisionens ”dubbla måttstockar” och enligt vår uppfattning en stor del av förklaringen till att civilministern fortfarande sitter kvar.

Kommentarer

Populära inlägg

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten