Lamotte bemöter ”public service”-profilens påhopp ➔ kallat Lamotte för ”ynklig fjant”, ”parodi på en journalist” och ”clown”

Staffan Sonning har lång bakgrund inom både Sveriges Radio och SVT och har bland annat varit chef för Ekot och Aktuellt samt ekonomikorrepondent för Sveriges Radio.

I en rad inlägg i sociala medier gick han häromveckan till rasande attack mot fristående journalisten Joakim Lamotte inför dennes planerade reportageresa till Lund efter våldsamheterna i studentstaden nyligen. 

Han kallar Lamotte för ”ynklig fjant”, ”parodi på en journalist” och ”clown”. 


Lamotte bemöter nu påhoppen på sin Facebooksida och skriver bland annat:

”Uppenbarligen tycker Staffan Sonning att en journalist inte skall åka och rapportera om problem som uppstår i Sverige. Men att åka utomlands och rapportera om det som sker är tydligen okej enligt Staffan Sonning. Jag undrar varför sådana som han anser att det är fint och viktigt att som journalist åka till andra länder och rapportera, medan det är fult och opassande att berätta om de problem som finns i Sverige?

Kanske passar inte samhällsutvecklingen i Sverige in i Staffan Sonnings ideologiska världsbild? Är det därför han menar att jag inte skall låta människor komma till tals på de platser som drabbas av skjutningar, klanuppror, gruppvåldtäkter, bilbränder och stenkastning mot blåljuspersonal?

Staffan Sonning har under sin långa karriär inom Public service fått sin höga lön betald av oss skattebetalare. Är det inte lite väl magstarkt att då sitta och bespotta journalister som gör det jobb han och hans kollegor borde gjort för många år sedan?”

Vi kan inte annat än att hålla med Lamotte. Ja, det är magstarkt. Det kan även kallas pinsamt, patetiskt och tragikomiskt. 

Vi har heller inte glömt hur Sveriges Radios programledare Ola Gäverth häromåret hånade fristående journalister genom att kalla dem för ”Swishhoror”. Inslaget friades senare av Granskningsnämnden.

Kommentarer

Populära inlägg

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten