Att tala är silver, att tiga är guld ➔ om frågan SVT inte ställde


Tidigare under veckan blev en pojke i 15-årsåldern rånad på sin moped i bostadsområdet Sätra i Gävle. Om detta rapporterar SVT Nyheter.

Pojken var på väg hem från en fotbollsmatch då rånet inträffade. En person tog tag i pojkens tröja och han föll av sin moped. När han reste sig upp var han arg och då backade gärningsmännen, som då var två personer. 

Sedan anslöt sig fler personer, tio–femton stycken. De sparkade pojken i ryggen så att han föll omkull. En person satte sig på pojken och ”tryckte ner halsen” och tog strypgrepp på pojken. 

– Som tur var hade han hjälmen på sig, säger pojkens mamma till SVT. Gärningsmännen slog och sparkade pojken så att hans hjälm gick sönder. 

Pojken har diagnoserna epilepsi och diabetes och har insulinpump. Gärningsmännen såg insulinpumpen och då vädjade pojken: ”Snälla, ta inte pumpen för jag har diabetes. Låt den vara.” Då ryckte de loss både pumpen och nålen, och slängde det i backen, berättar pojkens mamma. Insulinpumpen gick sönder, slangen gick rakt av. 

– Det går fort att bli allvarligt sjuk, det kan ta ett par timmar, bara, fortsätter mamman. ”Det är det jag reagerade mest på faktiskt. De är likgiltiga tycker jag.”

– Jag går och tänker på det hela tiden, det kan inte vara sant, berättar pojkens syster för SVT.

VÅR KOMMENTAR

 En intressant fråga som SVT-reportern hade kunnat ställa är:

”Men vilka var det då som rånade och misshandlade pojken och förstörde hans insulinpump?"

Men som Jens Ganman skriver i ett av sina många träffande inlägg på Facebook”:

”Å andra sidan behövs det inte. Alla vet redan. Du tänker det nu du också – du som läser det här – oavsett om du är rasist eller anti-rasist.”

Men ändå undrar vi på vilket sätt SVT agerar ”i allmänhetens tjänst” när de undanhåller uppgifter som hjälper oss att förstå händelseförlopp i vår samtid och nära omvärld?

Se Ganmans inlägg nedan.

 

Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten