Vita kan inte drabbas av rasism, enligt SVT

I slutet av juli gjorde SVT Gävleborg en ”granskning om rasismen inom vården”, något som Samhällsnytt var först att rapportera om

SVT:s Facebooksida påpekade läsare/tittare att många känner igen sig i beskrivningen av bemötandet inom sjukvården i Gävle, oavsett hudfärg och etnicitet och att ”dåligt bemötande” inte behöver handla om rasism. Det påpekades även att vita också kan bli rasistiskt bemötta. Men det kan de inte, enligt SVT, som skriver så här i ett svar:

”Vi rapporterar om människors upplevelser och människor med utländsk bakgrund har tolkningsföreträde vad gäller rasism, då det är ett fenomen som inte drabbar vita personer – de kan inte bli rasifierade.”

När Samhällsnytt intervjuar SVT-reportern om uttalandet säger reportern att hon och SVT Gävleborgs ansvariga utgivare står bakom det.

Vi menar att det är anmärkningsvärt att SVT på detta sätt anammar ett synsätt som tillhör identitetsvänstern. Denna typ av vänsterideologisk ”antirasism” som gör skillnad på människor är ingenting skattefinansierad stats-tv bör ägna sig åt.

Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten