”Jag efterfrågar inte högervridna nyheter – utan korrekta nyheter”

Den libertarianske bloggaren och samhällsdebattören Henrik Alexandersson, skrev häromdagen denna text på sin Facebooksida (texten återges här med tillåtelse från Alexandersson):

En tanke: Vänstern tog över public service och stora delar av journalistiken i övrigt från 70-talet och framåt. Inte för att de hade någon nämnvärd konkurrens från höger, så det kanske inte är så konstigt.

Och vad hjälpte det att en del ledarsidor fortsatte vara borgerliga, när inte journalisterna var det? Rapporteringen började väga över till vänster.

Eller rättare sagt, den utgick allt mer från vänstermänniskors referensramar. Vem har inte blivit vansinnig över journalister som ställer frågor vars själva grundpremiss är fel eller i vart fall bör ifrågasättas?

Så det är kanske inte så konstigt att media i allmänhet och public service i synnerhet upplevs som och förmodligen är rätt vänster.

Och så hänger ägarna på. Wolodarski meddelar att DN skall ägna sig åt agendadriven journalistik. Vilket också sker, med något slags agenda. Till skillnad från faktadriven journalistik som försöker förmedla verkligheten som den är istället för utifrån någon åsikt eller ideologi.

Jag efterfrågar inte ens högervridna nyheter - utan korrekta nyheter. Men var fan hittar man sådana nu för tiden?”



Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten