SVT krattar manegen för en framtida rödgrön regering


Liberalernas partisekreterare Juno Blom frågades ut i gårdagens SVT Aktuellt om partiets usla opinionssiffror.

SVT:s upplägg och frågor var enligt vår uppfattning klart mer negativa än om ett rödgrönt parti varit i motsvarande läge:

Varför fortsätter det att gå utför? Vad drar Liberalerna för slutsatser av att Centerpartiet ökar? Vad säger det om Nyamko Sabunis insatser att Liberalernas stöd minskar? 

SVT Aktuellt 2021-06-02

Om Miljöpartiet fått frågorna hade det nog snarare låtit så här:

Hur ska ni lyfta partiet och återfå väljarnas förtroende? Vad behöver ni göra för att nå ut med partiets budskap, t.ex. när det gäller klimatfrågan, som ju många väljare tycker är viktig? Vad kan du som språkrör göra?

Det vill säga frågor i en ”positiv anda”. 

SVT Aktuellt 2021-06-02

När SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutsson analyserar resultatet i SCB:s partisympatiundersökning väljer han att räkna bort Liberalerna från en framtida borgerlig regering, eftersom de ligger under riksdagsspärren. Däremot räknar han in Miljöpartiet, som också hamnar under riksdagsspärren i SCB:s undersökning, i en tänkbar framtida rödgrön regering.

SVT Aktuellt 2021-06-02

SVT fortsätter med ett inslag som handlar om hur Centerpartiet och Vänsterpartiet samarbetar i 22 kommuner. De båda gruppledarna för Centerpartiet och Vänsterpartiet i Hammarö kommun i Värmland intervjuas och man får se dem sitta och ro en roddbåt tillsammans. Båda uttalar sig positivt om samarbetet och det sägs i inslaget, på direkt fråga från SVT-reportern, att samarbetet nog även skulle kunna fungera på riksdagsnivå.

SVT Aktuellt 2021-06-02

Så krattar SVT manegen för en framtida rödgrön regering.

Kommentarer

Populära inlägg

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten