SVT Kulturnyheternas ”kritiker” hånar nystartade liberalkonservativa Bulletin ➔ hyllade ”som av en händelse” nystartade vänstertidningen Dagens ETC

”Bulletin liknar en låtsastidning gjord av en skolklass” menar SVT Kulturnyheternas ”kritiker” Per Andersson. Han sågar den nystartade liberalkonservativa tidningens affärsmodell, innehåll, upplägg och formgivning.

Annat lät det 2014 när Per Andersson läste då nystartade vänstertidningen Dagens ETC:

”Det är en trevlig och uppriktig tidning som vill gå tillbaka till journalistikens rötter, säger han. Det är ett slags gammaldags lokaltidning för landets alla vänstervridna och för socialister. Han tycker att tidningen med utgångspunkt i den politiska samhällssynen bedriver rak, enkel och hederlig nyhetsjournalistik.”

Visst kan det vara så att SVT:s kulturkritiker gör och gjorde en helt oberoende och opartisk analys av de båda nystartade tidningarna. Men i våra ögon framstår det som osannolikt. Per Andersson har helt enkelt haft sina ”SVT-vänstervridna” glasögon på sig när han ”analyserat” tidningarna.


Bild: Steget Efter


Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten