Okritiskt, förskönande SR-reportage om kvinna som konverterar till islam och ”kommer ut” som gay

I ett reportage i Sveriges Radio P3 från februari i år skildras hur homosexuella Sara Chamsine möter Allah i en dröm och konverterar från kristendom till islam. 

Men Sveriges Radio nämner inte en enda gång i det 26 minuter långa reportaget att homosexualitet är förenat med dödsstraff i många muslimska länder. Däremot att kristendomen säger att homosexuella ”hamnar i helvetet”. 

Reportaget tar också upp att Sara Chamsine varit med och startat nätverket ”Rainbow Muslims” och berättar om hennes engagemang i Pridefestivalen och Prideparaden.

Men ingenting nämns om att den enda Pridefestivalen i Mellanöstern är den i Tel Aviv Israel. Försök har gjorts att organisera den första festivalen i arabvärlden i Beirut år 2017, men festivalen ställdes in efter hot från Libanons polis och islamister.

Förutom att reportaget är osakligt, eftersom det utelämnar ”uppgifter av betydelse” framstår det som en blandning av medvetet förskönande och naivt ifråga om islam och synen på homosexualitet.





Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten