Kommer SVT/SR ifrågasätta regeringens påståenden om ”restriktiv migrationspolitik”?

På fredagen släppte regeringen en migrationspolitisk bomb rapporterar Nyheter Idag. I ett kompletterande PM till det tidigare migrationspolitiska förslaget som är på remiss lägger regeringen nu en rad förslag som väntas öka asylinvandringen.

Förra veckan försökte regeringen få igenom en snabb förändring av gymnasielagen. Nu vill regeringen underlätta för migranter att få uppehållstillstånd.

Bland annat ska en migrant kunna få uppehållstillstånd genom att bli sambo med eller gifta sig med någon som har tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige. Idag krävs det att personen i Sverige har permanent uppehållstillstånd.

Regeringen vill även att ”familjeband”, ”studier” och ”anpassning” ska vägas in när det ska avgöras om en migrant utan asylskäl ska få uppehållstillstånd på grund av ”särskilt ömmande skäl”.

Vår fråga till SVT och Sveriges Radio blir därför:

Kommer ni ställa några motfrågor nästa gång Stefan Löfven, Morgan Johansson och Mikael Damberg talar om ”restriktiv migrationspolitik”?



Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten