Känd friskolemotståndare kopplad till vänstersajt får intervju i SVT Agenda bortklippt efter påtryckningar

I ett Twitterinlägg skriver Linnea Lindquist, känd friskolemotståndare kopplad till vänstersajten "tankesmedjan Balans", att SVT Agenda klipper bort ett inslag som skulle ha sänts ikväll och där Lindquist intervjuas. 

Linnea Lindquist har bland annat varit en stark förespråkare av Björn Åstrands skolutredning som kritiserats av friskolor för att begränsa elevernas valfrihet, bygga ut en omfattande skolbyråkrati, straffa friskolor och premiera dåligt fungerande skolor.

Att SVT Agenda väljer att klippa bort intervjun sker enligt vad som framgått på grund av att inslaget inte överensstämmer med Lindquists önskade vinkel. 

Vi undrar vilka personer som kan ställa sådana krav på statstelevisionen. Hade liknade önskemål från Ulf Kristersson tillgodosetts av SVT? Eller efter önskemål från Ebba Busch eller Jimmie Åkesson?

Eller hade SVT gått med på att klippa bort ett inslag med ett friskoleföretag om de efter intervjun blivit missnöjda med vinkeln?

Vi tror inte det.

Efter att vi påtalade detta genom att citera Lindquists tweet blev vi blockade av henne på Twitter.





Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten