Inga jämförelser med Hitler och Stalin när SVT rapporterar om att Biden blir 'Årets person'

I december 2016 gick SVT så långt i sin vinklade Trumprapportering att man skrev:

"Trump är inte den förste president eller politiske ledare som blivit årets person. 1938 gick utmärkelsen till Adolf Hitler och 1939 till Josef Stalin. Förra året gick utmärkelsen till Tysklands förbundskansler Angela Merkel."

Vi på IAT konstaterade då att en lång rad politiska ledare – som inte är diktatorer och massmördare – varit 'årets person' sedan utnämningarna började 1927, som t.ex. Charles de Gaulle, Michail Gorbatjov och Willy Brandt. Vi noterade även att sedan 1927 har varje president i USA varit 'Person of the Year' åtminstone en gång, med undantag för Calvin Coolidge, Herbert Hoover och Gerald Ford.

Efter vår kritik uppdaterade SVT sin text och tillade bl.a. att "nästan alla amerikanska presidenter före honom har fått samma utmärkelse".

När nu Joe Biden och Kamala Harris utses till ”Person of the Year” av Time Magazine kan vi utan större förvåning konstatera att inga jämförelser görs med massmördare. 

Istället skriver SVT att: ”Time har utsett årets person sedan 1927.”




Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten