SVT faktagranskar selektivt

I gårdagens partiledardebatt i SVT argumenterade Ulf Kristersson (M) att det i dag finns en brist på el i Sverige, medan Stefan Löfven (S) svarade att överskottet är jättestort men att kapaciteten i elöverföringen behöver bli bättre.

SVT valde att faktagranska påståendena genom att intervjua Ola Carlson, biträdande professor i förnybar elkraftproduktion vid Chalmers Tekniska högskola.

Professorn ger S-ledaren rätt i båda påståendena.

I samma partiledardebatt påstod Per Bolund (MP) i debattduell mot Ebba Busch Thor (KD) om brott och straff att regeringen infört världens hårdaste lagstiftning när det gäller våldtäkt.

Detta falska påstående har dock SVT valt att inte faktagranska.

Vi undrar varför.




Kommentarer

  1. Elbristen, som kommer bli mycket värre de kommande året, är ett enormt politiskt misslyckande som kostar sverige miljader och tusentals jobb. Regeringen rycker på axlarna...
    Det regeringen säger är likadant som att säga förra sommare, att det inte finns någon torka i södra sverige för att det regnar i norrland. Och? Vad hjälper det?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten