SVT vägrar svara på frågor i Medierna i P1 om ”vänsterliberal” partiskhet

Näringslivets Medieinstitut presenterade idag en rapport som granskar de senaste femtio fällningarna för bristande opartiskhet i Granskningsnämnden för radio och tv. I de fall där SVT eller SR fälls i politiska ämnen lutar vinklingen nästan alltid åt det vänsterliberala hållet, eller GAL på en GAL-TAN-skala, enligt rapporten.

Rapportförfattaren Carl-Vincent Reimers medverkade idag i programmet Medierna i P1 där rapportens slutsatser diskuterades.

Det framgick då att ingen från SVT velat medverka i programmet för att bemöta resultaten från rapporten. SVT:s programdirektör Jan Helin avböjde att ens svara på frågor per telefon.

För oss som granskat public service i flera år är resultatet från rapporten knappast en överraskning. Det är välkommet med den typ av sammanställningar som rapporten innehåller, men den ”vänsterliberala vinklingen” inom SVT och SR är uppenbar för de allra flesta som följt oss genom åren.

Det som framstår som verkligt anmärkningsvärt är att ingen från SVT vill medverka i programmet för att svara på kritiken.

---

Bild: Steget Efter


Kommentarer

Populära inlägg

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten