SVT ifrågasätter sexövergreppen i Kungsträdgården och koppling till etnicitet ➔ kallar Nyheter Idag ”högerextrem, främlingsfientlig propagandasajt”

SVT intervjuar författaren och journalisten Kajsa Norman om hennes bok ”En alldeles svensk historia” som handlar om integrationsutmaningarna i Sverige, med avstamp i sexövergreppen på ungdomsfestivalen We are Sthlm sommaren 2015 i Kungsträdgården.

UPPDATERING: Efter vår och andras kritik har SVT nu raderat sin intervjuartikel. Större delen av intervjun återfinns här.

I intervjun ifrågasätter SVT att sexövergreppen verkligen ägt rum och kopplingen till etnicitet.

SVT kallar även Nyheter Idag för en ”högerextrem, främlingsfientlig propagandasajt”.

I intervjun hänvisar SVT till Expressen. Det framstår för oss som rätt märkligt, eftersom Expressen tydligt anger referenser till de misstänktas ursprung. Att ifrågasätta att övergreppen ägt rum framstår också som besynnerligt mot bakgrund av den omfattande dokumentation som återfinns i polisrapporteringen.

Vi förväntar oss faktiskt mer av förment ”opartisk och saklig” tvångsfinansierad stats-tv än att sprida dimridåer om övergrepp och nedlåtande kommentarer om fria konkurrenter, som till skillnad från SVT saknar skattefinansierad mångmiljardbudget. På samma gång är det intressant att följa public services kamp för att behålla sin tidigare ohotade ställning. Fortsättning följer...


Kommentarer

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi