Ett steg närmare obligatorisk public service-skatt, SD enda riksdagsparti som säger nej

Riksdagens kulturutskott beslutade igår att föreslå att riksdagen säger ja till regeringens förslag om att nuvarande radio- och tv-avgiften ska ersättas av en ny avgift, public service-avgiften. Det blir i realiteten en skatt som ska tas ut av alla över 18 år som har en beskattningsbar inkomst.

Skatten blir 1 procent av den beskattningsbara inkomsten upp till ett tak. För 2019 blir avgiften maximalt drygt 1 300 kronor per person och år. Personer med lägre inkomst får en reducerad avgift. Den nya avgiften ska tas ut från 1 januari 2019.

Sverigedemokraterna är det enda riksdagspartiet som har tagit ställning mot den nya skatten. Allianspartierna låter alltså SD ensamt axla rollen som opposition mot tvångsfinansieringen av SVT, SR och UR som allt färre vill vara med och betala för.

Det är sorgligt för friheten, att tvingas finansiera public service mot egen vilja. Det är också direkt pinsamt för Alliansen, som fortsätter ducka, trots återkommande missnöje med vänstervridningen. Det innebär också att M, KD, C och L medverkar till en höjning av skattetrycket.



Kommentarer

  1. 1 300 sek/år max, 1% blir då en bruttoinkomst på 130 000... inte så hög inkomst trots allt och de flesta pensionärer kommer att betala kanske 1 000 kr/år iaf....
    OKK hur blir det då med de som bor på äldreboenden?
    Lägre avgift/hyra eller att boendet betalar, som nu, för sin licens (fast då per capita)?
    frågar själv....

    SvaraRadera
  2. 2 miljoner pensionärer, 200 miljarder i statliga pensioner enbart....
    1 % blir 2 miljarder minst.....
    MEN det är klart den "straffskatt" som pensionärer betalar är dryga 20 miljarder so "No big deal"
    just saying.....

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi