Public services förnedringshumor mot borgerliga inget nytt

När moderate riksdagsledamoten Edward Riedl häromveckan nedrigt humorhånades av Sveriges Radio P3 med en manipulerad bild som framställer honom, hans dotter och brorsdotter som om de tar droger var det inget nytt fenomen. SR pudlade visserligen, men det är klen tröst när övertrampen radas upp.

Det finns många exempel, här är ytterligare några som sticker ut.

Sveriges Radios ”Tankesmedjan i P3” jämförde i mars 2015, borgerliga ledarskribenten Alice Teodorescu med lasermannen, det fnissades åt sexistiska kommentarer om Teodorescu från en Flashbacktråd och hon kallades ”husblatte”.

Året därpå, i maj 2016, kallades Teodorescu återigen ”husblatte” av Sveriges Radio i samma program, denna gång i sällskap med moderate riksdagsledamoten Hanif Bali. De kallades även ”rasförrädare”. För i Sveriges Radios programledares tankevärld ska Teodorescu och Bali per definition vara vänster eftersom de är utrikesfödda och ”rasifierade”.

Kritiken mot de rasistiska skämten om Teodorescu och Bali var hård och Sveriges Radio fick gå ut och förklara sig (här och här). Rasismen mot borgerliga företrädare drabbade även dåvarande folkpartistiske riksdagsledamoten Mauricio Rojas som av SVT kallades för ”chilensk hund”.

Det är för oss obegripligt hur tvångsfinansierad statsmedia med krav på opartiskhet i sändningstillstånden kan tillåtas agera som man gör utan att det får några konsekvenser. Tvärtom tycks det, bortsett från Sverigedemokraterna, råda bred politisk enighet om att införa obligatorisk public service-skatt från årsskiftet.





Kommentarer

Populära inlägg

”Mannen på gatan” i SVT/SR

SVT-inslag om terrorattacken i Bryssel anmäls till Granskningsnämnden

SVT ska inte skönmåla verkligheten och behandla allmänheten som barn

SVT:s klimatkorrespondent får busringning om flygbonuspoäng – vill resa till Hanoi

SVT kallar två irakiska våldtäktsmän för ”västeråsare” och undanhåller att åklagarens utvisningsyrkande avslogs av tingsrätten